top of page
  • margrethewivel

Blogs, podcasts og hjemmesider om skrædderier

Updated: May 20, 2021

Skrædder-fællesskabet i Danmark er måske ikke så stort, men det er heldigvis stort nok til, at der er lavet blogs, podcasts ol. om faget, branchen og håndværket. Og hvis vi også ser til udlandet, bliver udbuddet endnu større og inkluderer også YouTube kanaler.

Flere kan følge

I dette blogindlæg har jeg forsøgt at samle de mest relevante medier, der kan inspirerer dig og give dig baggrundsviden. Er der et media, jeg har overset, så skriv endelig til mig. Dette indlæg er tænkt som 'work-in-progress' og det vil blive opdateret i takt med, jeg selv bliver klar over nye medier om skrædderi.


Begrænsninger

Jeg har koncentreret indlægget om kanaler, der formidler baggrundsviden og information om håndværket og branchen. Men også de mere livsstilsorienterede kanaler er inkluderet, så længe de medtager skrædderi. Der er dog ikke inkluderet Instagram/Facebook konti, men flere af de nævnte medier har en social medie konto tilknyttet - den kan du nemt finde frem til ved at søge dem på. Jeg har heller ikke inkluderet bøger, som er et helt blog indlæg i sig selv.


Håber det vil informere og inspirere!Danske blogs, hjemmesider og podcasts om skrædderi og relaterede emner


Oldermandens blog

Skræddernes egen organisation i Danmark hedder Skrædderlauget. Det er det ældste laug, vi har i Danmark, og er repræsenteret ved oldermand og dameskrædder, Johnny Wichman, der deler sine tanker og viden om skrædderi og beslægtede emner på denne blog. 

Skrædderi på vrangen

I denne netop lancerede podcast, er to skræddere er gået sammen om at lave en ny podcast serie, der skal klæde dig som forbruger bedre på, til hvad det vil sige at få skræddersyet tøj.


Det er dameskrædder Katherine Ines og herreskrædder Karina Mott, der står bag Skrædderi på vrangen, og de vil komme omkring alt lige fra fagets historie til deres egen vej ind i skrædderfaget og relaterede emner, der kæder dig på til at gå til skrædder. 


den2radio om Håndværkerfagene

I en række radioudsendelser portrætteres forskellige håndværk herunder skrædderfaget, der tager på besøg hos skrædder Peter Unden.


 

Skaberlyst

Blog med inspiration til at skabe klæder selv, forstår materialer, konstruktion og pasform. Det hele formidles via blog og en hjemmeside med on-line kurser. Bag blog og kurser står dameskrædder Signe Eriksen med et team af håndværkere uddannet indenfor skrædderi, mønsterkonstruktion, design og tekstilformidling.


 

Den Velklædte mand

Et on-line magasin, der guider til herrebeklædning generelt men også skræddersyede jakkesæt, skjorter og sko. Det er Torsten Grunwald, der står bag Den velklædte mand, som kræver abonnement. Torsten Grunwald har også netop udgivet bogen, 'Stil består'.


 

Bedre Mode

Bedre Mode er en podcast om garderobeglæde og hvordan vi (gen)skaber et forhold til tøj, hvor vi værdisætter det og passer på det. Afsnit #11 og #12 handler om brug af skræddere som en del af en bæredygtig garderobe. Det er Johanne Stenstrup, der står bag podcasten og gennem interviews med Danmarks førende garderobe- og modeforskere undersøger hun, hvordan en ny tøjkultur kan lede til en mere bæredygtig garderobe og tøjindustri. 


Udenlandske blogs, hjemmesider, podcasts og YouTube kanaler om skrædderi og relaterede emnerBernadette Banner

Denne YouTube kanal viser historiske syteknikker bag historisk kvindedragter fra før 1. verdenskrig. Meget bliver derfor syet i hånden eller på de maskiner, der var tilgængelige på den tid.


 


Permanent Style

Engelsk blog om klassisk herrebeklædning, der erklærer sig som verdens mest benyttede websites som guide til både skræddersyede og high-end herrebeklædning. Der er en egentlig webshop tilknyttet bloggen. Det er journalist Simon Crompton, der står bag Permanent Style.


I tilknytning til bloggen er YouTube kanalen Permanent Style

 

Sartorial Talks

På denne Youtube kanal taler franske Hugo Jacomet og hans amerikanske kone Sonya Glyn om klassisk herreskrædderi og herrebeklædning. Kanalen er engelsk, der findes også en fransk udgave. De står også bag flere bøger om fransk og italiensk herreskrædderi.


I forlængelse af deres youTube kanal, har de hjemmesiden Parisian Gentleman - Sartorial Life
 

Made by Hand - Tutto Fatto A Mano

Amerikansk blog om herreskrædderi, med fokus på teknikker, herunder afsøger muligheder for 3D konstruktioner. Bag bloggen står canadisk født Robert Jeffrey Diduch, der også står bag dameskrædderimærket Louise.


Hans oprindelige blog fra årene mellem 2008 til 2019 kan læses her


 

Common Threads

Podcast om skrædder-håndværk og skrædder-branchen. Det er hjemmesiden Discover Artifex, der står bag podcasten. Både podcast og hjemmeside bringer en række interviews med skræddere fra hele verden, der fortæller om deres vej ind i faget og syn på håndværket og dets fremtid.


 

Unbuttoned

Engelsk podcast serie om G. Bruce Boyers liv som journalist indenfor herrebeklædning, der fortæller om sin egen historie om sine mange år som journalist indenfor herreskrædderi og herrebeklædning.

 

Handcut Radio

Engelsk podcast, der handler om eksklusiv herrebeklædning, der også inkluderer skrædderhuse og designere, der trækker på klassisk håndværk. Det er Aleks Cvetkovic, der står bag podcasten.


Til podcasten er knyttet denne hjemmeside. 

Der Feine Herr

Et online magasin, der udgives både på engelsk og tysk, om eksklusiv herrebeklædning med fokus især på det skræddersyede tøj og sko. Det er forfatter til flere bøger om herrebeklædning, Bernhard Roetzel, der står bag Der Feine Herr. 


Her er plads til flere...

Er der en podcast, en blog eller andet medie, du synes mangler på listen - så tøv ikke med at skrive til mig, så vil jeg sætte den på, hvis den falder indenfor indlæggets kriterier.

347 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page